Suklainen pohja:
4 munaa
vehnäjauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 levy taloussuklaata

Riko munat lasiin.
Toiseen saman kokoiseen lasiin mittaa munien verran sokeria ja vaniljasokeri.
(Käytin itseasiassa 2/3 sokerin määrästä, koska tässä on erittäin paljon suklaata.)
Kolmanteen samanlaiseen lasiin mittaa jauhoja n.½ munien tilavuudesta, 1½ rkl kaakaojauhetta (siis tummaa, ei kaakaojuomajauhetta) ja perunajauhoja loput munien määrästä. Lisää leivinjauhe ja sekoita hieman.
Sulata suklaa valmiiksi.
Voitele ja jauhota vuoka valmiiksi.

Kaada munat ja sokeri taikinakulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää jauhot vähitellen vatkatessasi ja lopuksi hitaasti ja varovasti vatkaten kaada sulatettu suklaa sekaan (parempi olisi käännellä suklaa joukkoon, mutta mutta...). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min. Kakun voi jättää hieman märäksi, eli meheväksi (tikkuun tarttuu vielä hieman nokareita pistäessä).

Anna jäähtyä ja leikkaa kerroksiksi. Kostuta, täytä ja kuorruta.

Kostukkeena käytin appelsiinimehua, jossa on hedelmälihaa mukana ja maku on tuore.
Täytteenä GoGreen Vanillaa vatkattuna ja kuorrutteena saman merkin Vispiä.
Täytteestä tuli melko löysää, olisi pitänyt sekoittaa turhankin kovaa Vispiä sekaan kovettamaan sitä.

Kuva0331.jpg
Koristekukat marsipaanista, lisänä sokerirakeita.