Kuva039.jpg

400g makaroonia
2-3 dl soijarouhetta
1 sipuli
oliiviöljyä
2 dl kauraruokakermaa
3 munaa
vettä
mausteita (kasvislientä, mustapippuria, valkopippuria, kirveliä, rakuunaa, suolaa, paprikajauhetta)

Keitä makaroonit puolipehmeiksi.

Lämmitä oliiviöljy (n.2-3 rkl) pannulla. Sopivan lämpötilan tietää siitä kun pieni sipulin palanen alkaa käristä heti kun sen tiputtaa öljyyn. Kuullota silputtu sipuli ja lisää soijarouhe. Levyn lämpötilaa kannattaa madaltaa hieman ennen soijarouheen lisäämistä. Pyöräyttele hetki pannulla ja lisää mustapippuria, suolaa, kirveliä, rakuunaa ja paprikajauhetta. Ennen kuin isää kuuma kasvisliemi (eli vaikka kuumaa vettä ja kasvisliemikuution puolikas tai reilu teelusikallinen kasvisliemijauhetta tai kasvisfondia ja vettä). Anna porista kunnes seos näyttää (ja ainakin joidenkin mielestä maistuu) paistetulta jauhelihalta.

Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne haarukalla/vispilällä. Lisää mausteita (valkopippuria ja kasvislientä) ja sekoita. Lisää ruokakerma ja vettä kunnes seosta on n. 5-6 dl. Itse käytän sauvasekoittimen korkeaa mittakuppia tähän tarkoitukseen.

Voitele uunivuoka ja laita pohjalle kerros makaroonia, jonka päälle sopivasti soijarouheseosta. Uusi kerros makaroonia, jne. Kerrokset saavat seota mielellään keskenään. Lopuksi munakaurakerma. Ripottele halutessasi päälle korppujauhoja ja muutama nokare margariinia kuorrutteeksi.

Paista uunissa 175 asteessa n. 45 min.