Kuva0022.jpg

500 g pastaa keitettynä al dente
2 suurta herkkusientä pilkottuna
4 tomaattia pilkottuna
1 prk ruokakermaa eli kauravalmistetta (tai valko- tai juustokastiketta)
pizzamaustetta

Kastike:
1 sipuli
oliiviöljyä
n. 4 dl soijarouhetta
mustapippuria
jauhelihamaustetta (tai kirveliä ja rakuunaa)
paprikajauhetta
kasvisliemijauhetta tai vastaavaa
vettä
1 prk valmista tomaattikastiketta

Pilko sipuli ja kuullota kuumassa oliiviöljyssä suurella pannulla. Lisää soijarouhe, mausteet ja vettä. Kun seos muistuttaa paistettua jauhelihaa, lisää tomaattikastike.

Kaada noin puolet pastasta voideltuun uunivuokaan ja kerros kastiketta, tomaattia ja herkkusientä päälle. Toista kunnes aineet loppuvat. Päälimmäiseksi kaada ruokakerma (tai valko- tai juustokastike, jotka sopiii tähän paljon paremmin) ja ripottele vielä päälle pizzamaustetta. Halutessasi voit vielä kuorruttaa juustoraasteella (paitsi jos käytit juustokastiketta).

Uuniin noin tunniksi 175 asteeseen.
Kuvassa vasta menossa uuniin.