Teinpäs tässä pitkästä aikaa leipää kotona. En oikein osaa päättää tuliko niistä minileipiä vai jättiläissämpylöitä. Taikinan pohjana toimi ylimääräinen pottumuussi, johon lisäilin kaiken mitä leipätaikinaan kelpaavaa kaapista löytyi. Mitat ovat suurinpiirtein nuo mitä alla sanoo...

Pottu-porkkanasämpylät, 3 pellillistä sämpylöitä tai kaksi vuokaleipää

7 dl soijamaitoa lämmitettynä
3/4 pakettia hiivaa
5 dl pottumuussia
suolaa
3 tl hunajaa (eli siirappia vegaaneille)
3 dl leseitä
1 dl kaurahiutaleita
5 dl porkkanaraastetta
½ pussia jauhoja (tai kunnes taikinamaista)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen, lisää pottumuussi ja sekoita, lisää suola, hunaja, leseet, kaurahiutaleet ja porkkanaraaste aina välissä sekoitellen hieman, että koostumus pysyy suht. tasaisena. Sekoita joukkoon jauhoja, kunnes seos on taikinamainen.

Jaoin seoksen kahteen kulhoon ennen jauhojen lisäämistä. Jauhoja lisäsin vain sen verran, että seoksesta tuli erittäin pehmeä taikina, joka tarttui joka paikkaan. Syynä pehmeään taikinaan ei suinkaan ollut jauhojen loppuminen (tällä kertaa), vaan pehmeästä taikinasta tulee mehevämmät sämpylät/leivät.

Lopputulos oli erittäin hyvä. Lisää maukkautta jo maukkaisiin sämpylöihin saa yrttilevitteillä. Nam! :P