Kuva0062.jpg

Bolognese-kastike:
Oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2-3 dl soijarouhetta
Mustapippuria
Paprikajauhetta
Jauhelihamaustetta (tai suolaa, kirveliä, rakuunaa, valkopippuria)
Kasvisliemikuutio/-jauhetta
Kuullota sipuli kuumennetussa öljyssä. Lisää soijarouhe, mausteet ja vettä. Anna hautua.

2 tomaattia pilkottuna
1 pahvinen purkki maustettua tomaattimurskaa
2-4 rkl tomaattipuretta
Pizzamaustetta (tai mieluiten tietenkin tuoretta basilikaa ja/tai oreganoa)
Lisää loput aineet sekoittaen välissä ja anna hautua miedolla lämmöllä.


Juustokastike (maidoton ilman juustoa):
2 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
Sulata taikinamaiseksi mössöksi ja anna kuplia

n. 4 dl vettä
Lisää vesi sekoittaen reippaasti (vispilällä tulee tasaisin lopputulos)

1 prk ruokakermaa  (GoGreenin 6%)
Valkopippuria
Suolaa
Rakuunaa
Muskottipähkinäjauhetta
Lisää loput aineet ja sekoita. Ota pois liedeltä ja lisää iso erittäin iso köntti (100-200g) juustoraastetta. Sekoita kunnes tasaista.


Kaada uunivuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta ja lado päälle yksi kerros lasagnelevyjä. Seuraavaan kerrokseen bolognesekastiketta, jonka päälle ladotaan seuraava kerros levyjä. Kolmanteen kerrokseen kaadetaan juustokastiketta sen verran, että edelliset levyt ovat sen peitossa ohuelti ja hieman bolognesekastiketta myös. Taas uusi kerros levyjä ja bolognesea, jonka jälkeen taas juustokastiketta jne. Päälimmäiseksi jätetään vain levyt, jotka peitetään juustokastikkeella ja juustoraasteella.

Kypsennetään uunissa n. 45-60min 175 asteessa.