Riisipuuroa teki taas mieli, mutta uunissa se valmistuu vaivattomammin ja tuleehan siitä uunissa maukkaampaakin. Normaaliohje riisipuurolle on 1dl riisiä puolta litraa nestettä kohden, mutta uunissa kypsentämistä varten ei tarvitse ensin keittää vesitilkkaan.

Eli tarvitset litraan puuroa
2 dl puuroriisiä
1 l nestettä (tällä kertaa vähälaktoosista maitoa plus vettä, normaalisti käytän soijamaitoa)
1 tl suolaa

Ainekset sekoitetaan uunivuokaan (joka kannattaa voidella, mutta ei tuo minulla ole tarttunut kiinni) ja vuoka laitetaan uuniin noin 1,5 tunniksi 175 asteeseen. Jos teet puuron maitoon etkä välitä pintaan muodostuvasta (uunijuustomaisesta) kuoresta, käytä kantta. Todella hyvää ja valmistuu kätevästi esim. lenkin tai kaupassa käynnin aikana.