Kaveri kävi haastamassa tekemään kouluruokaa. Kamalinta kouluruokaa mitä mulle on yritetty syöttää on ehdottomasti ollut tomaattikalalaatikko. Se on aina ollut jotain niin järkyttävän kamalan pahaa. Toinen inhokki oli perunasose. Pottumuussilaatikko oli jotakuinkin siedettävää, joskin se jauhelihalimaseos siellä välissä oli hirvittävää. Mutta itse muussilaatikko oli jo lapsuudesta tuttua mummon tekemänä.

Aineksina käytin
pakastepussista herneitä
pakastepussista maissia
pakastepussista paprikaa
pakastepussista kukkavihanneksia
Joista kaikkia "silleen sopivasti" eli noin 1/3 pussia (Pirkan) kutakin olisi ihan hyvä arvio.
Nämä kaikki siis kaadetaan suoraan uunivuokaan ja hieman mausteita päälle. Mausteina toimi ne samat jotka tuntuvat löytävän tiensä nykyään kaikkeen ruokaan: mustapippuria, jauhelihamaustetta, kirveliä ja kasvisfondia.
Sekoitetaan mausteet hyvin ja pistetään uuniin noin vartiksi 200 asteeseen.

Valmistetaan sillä aikaa erittäin vaivihkaisesti ja punastellen perunamuussi suoraan valmispussista pussin ohjeen mukaan (tai hieman löysemmäksi) käyttäen margariinia, ruokakermaa (GoGreen), muskottia ja perunamaustetta. Sekoitetaan hyvin ja levitetään uunissa sulaneiden kasvisten päälle tasaisesti.

Paistetaan vielä uunissa 175 asteessa n. 30 min.

Paistumisen aikana voi valmistaa soijarouhekastikkeen:
oliiviöljyä
pieni sipuli pilkotuna
    - Kuullota
soijarouhetta
    - Lisää joukkoon ja sekoita
mausteita (mustapippuri, jauhelihamauste, kasvisliemi, paprikajauhe, rakuuna...)
vettä soijarouheen määrän mukaan
ruokakermaa 2 dl
    - Anna maustua hetki matalalla lämmöllä.