Vuorossa kaikkea muuta kuin kevyttä herkkua.. Tein siis pähkinäsuklaamurukeksejä samalla reseptipohjalla kuin edellisiäkin keksejä, joissa oli maapähkinävoita.

3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
150 g Fazerin hasselpähkinäsuklaata
150 g margariinia

Pilko suklaa vaikka veitsellä leikkuulaudalla. Itse käytän isoa veistä ja pilkon leikkaan kokonaisesta huoneenlämpöisestä levystä tarvittavan määrän, mitä sitten alan pilkkomaan kuin mitä tahansa leikkaisin: ensin siivuiksi (yhden palan 2-3 osaan) ja sitten toiseen suuntaan eli suklaasuikaleet "kuutioiksi". Erittäin helppo tapa tehdä haluamansa kokoista suklaamurua.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää suklaamuru, sekoita ja sekoita mukaan sulatettu margariini. Jos taikina jää liian kuivaksi, lisää tilkka kylmää vettä helpottamaan keksien muotoilua.

Ota ruokalusikalla kokkare kerrallaan taikinaa käteen ja muotoile se suurinpiirtein palloksi, laita pellille ja painele haluamasimuotoiseksi keksiksi. Ota huomioon leveneminen, eli älä asettele keksejä liian lähekkäin.

Paista 175 asteessa 10-15 min keksien koosta riippuen, normaalikokoisia tulee kaksi pellillistä. Eli ovat valmiita kun tuoksu leviää keittiöön ja keksit ovat juuri lopettaneet "kuplimisen".