Keitettyä riisiä
1-2 dl / syöjä Porkkanaraastetta
sipuli pilkottuna
öljyä
chiliä
valkopippuria
korianteria jauhettuna
kasvislientä
sitruunamehua

Keitä riisiä tarvitsemasi määrä syöjien määrän mukaan.
Kuumenna wokkipannu kuumaksi, lorauta öljyä pannulle 1-2 rkl (tai enemmän jos teet jättiannoksen, itse tein kahdelle) ja ala kuullottamaan sipulia. Lisää chiliä makusi mukaan (eli tässä taloudessa erittäin pieni pikkuriikkinen). Lisää sitruunamehua n.2rkl kahden hengen annokseen. Sekoita ja lisää heti kohta porkkanaraaste. Pyörittele ja paista hieman. Mausta valkopippurilla ja kaada loraus (½-1dl) kasvislientä. Lisää riisi ja sekoittele. Valmis kun näyttää siltä. (Voisiko ohjeeni olla epämääräisempi? En ole koskaan tutustunut wokkailuun sen tarkemmin, joten kokeiluni ovat hapuilua hämärässä.:)

Tähän voi lisätä vaikka marinoitua tai savustettua tofua, kasvisliemessä keitettyjä soijasuikaleita (tai vaikka hunajamarinoitua kanaa, oon tottunu ajattelemaan myös miehen lihaisia makuelämyksiä...) tai sekaan voi sipulin kuullotusvaiheessa heittää soijarouhetta ja hieman enemmän kasvislientä.

Ja riisin tilalle laittaisin ehkä ensi kerralla couscoussia... :P

(Kuvakin on, mutta se on vielä puhelimessa....)